KIC Sweden

Hög tid att öka kvinnors politiska deltagande

  I många länder har internationella kvinnodagen reducerats till en dag att uppmärksamma kvinnor på det sätt som man uppmärksammar sin partner på alla hjärtans dag, men internationella kvinnodagen är och bör fortsätta vara politisk, om än inte partipolitisk. Det visade Metoo-rörelsen med tydlighet när den slog ned med kraft i olika delar av världen […]

Kubas kristdemokrater behöver ditt stöd!

Vi behöver din gåva för att hjälpa en ny politisk fånge och hans familj i denna svåra situation. Genom KIC gör ditt stöd skillnad. Alla insamlade medel går oavkortat till ändamålet. Eduardo Cardet som efterträdde Oswaldo Payá som ledare för Movimiento Cristiano Liberación (MCL), greps i sitt hem under våldsamma omständigheter den 30 november 2016. […]

Torg uppkallat efter Oswaldo Payá

  Den 26 februari deltog KIC i invigningen av ett torg som namngivits till Oswaldo Payás ära i Madrid. Oswaldo Payá var en av grundarna och ledaren för den kristdemokratiska rörelsen på Kuba, Movimiento Cristiano Liberación. Oswaldo Payá avled 2012 i en bilkrasch under oklara omständigheter.        

KIC deltar i Afrikanska unionens pre-summit om genus

KIC:s regionale manager Emmy Otim deltog i förra veckan i Afrikanska unionens ”pre-summit on gender”. Hans budskap var bland annat att unga politiker kan vara del av lösningen på problemen som Afrikas övervägande unga befolkning står inför. (Läs mer här)    

Glöm inte bort de förbjudna!

Versión en español abajo.  Spansk version under. Regeringen har idag beslutat om en samarbetsstrategi mellan Sverige och Kuba som ska omfatta 90 miljoner fram till år 2020. Regeringen har aviserat att dessa medel bland annat ska gå till att stödja demokrati, stärkt respekt för mänskliga rättigheter och reformer. Strategin sägs ta sin utgångspunkt i det […]

Edvard Agrell ny generalsekreterare på KIC

Styrelsen för Kristdemokratiskt Internationellt Center (KIC) har utsett Edvard Agrell till ny generalsekreterare.

Ukraina i förändring

Det är den 27:e juni 2012 i Donetsk. Portugal möter Spanien i EM-semifinal på den 5-stjärniga ”Donbass arena” som kostade 4 miljarder kronor att bygga. Staden är översvämmad av europeiska fotbollsfans och hela världen kollar på matchen.

Frivilligorganisationer gör skillnad i Nepal

Frivilligorganisationerna är viktiga aktörer i Nepal. Statliga tjänstemän är precis som övriga befolkningen personligt drabbade.

Vitrysslands folk förtjänar en aktiv utrikespolitik

KIC:s Caroline Szyber och Alexander Mazurkin skriver på SVT Opinion om behovet av en aktiv politik i förhållande till Vitryssland. Just nu saknas en sådan.

Oroande utveckling i Ukraina

Makthavarna i Kreml har ingen som helst respekt för den internationella diplomatin och Ukrainas väg mot EU. Det har varit en turbulent period för Ukraina sedan landet blev självständigt 1991. Landet har kämpat sig igenom regeringskriser, politiska konflikter och en alltför omfattande statlig och byråkratisk kontroll vilket har lett till korruption med ett ansvarslöst parlament.

Sök